Subsidiara locala a Emporiki Bank a redus dobanzile la creditele acordate in lei cu 3%, astfel ca dobanda creditelor ipotecare pe care le acorda a devenit mai mica decat cea practicata de banci la creditele din programul Prima Casa.

Clientii Emporiki Bank Romania pot contracta un credit ipotecar pe o perioada de pana la 40 de ani, iar valoarea imprumutului poate ajunge pana la 1 milion de euro (echivalent in lei). Dobanda la imprumuturile in lei este compusa din indicele ROBOR la 3 luni plus o marja de 2%, iar cea pentru imprumuturile in euro si dolari se formeaza din indicele EURIBOR/LIBOR tot la 3 luni, la care se adauga o marja de 5,5%, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.

De asemenea, clientul poate opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din minimul dintre valoarea evaluata si valoarea de cumparare a imobilului.

Emporiki Bank practica la creditele de nevoi personale cu ipoteca in lei o dobanda formata din rata ROBOR la 3 luni plus 3,3%, iar pentru cele in euro si dolari dobanda se compune din EURIBOR/LIBOR la trei luni plus o marja de 7%.

Perioada pentru care Emporiki acorda credite de nevoi personale cu ipoteca este de pana la 40 de ani, iar valoarea maxima a imprumutului este de 500.000 euro (ori echivalent in lei sau dolari). Astfel, banca finanteaza pana la 80% din valoarea evaluata a proprietatii ipotecate si nu percepe comision lunar de administrare si comision de analiza a dosarului de credit. Si in cazul acestui tip de imprumut perioada de gratie este de pana la 12 luni, timp in care clientul nu plateste principalul.

Emporiki Bank a intrat pe piata din Romania in 1996, iar in prezent opereaza prin intermediul unei retele formate din 34 de unitati teritoriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri