Coface Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 29,82 milioane de lei (7,04 milioane de euro), in crestere cu 42% fata de anul precedent, la un profit de 960.000 euro, ceea se traduce printr-o marja a castigului de 13%.
Cele doua motoare principale de crestere au fost, la fel ca si in 2008, dezvoltarea segmentului de asigurari de credit comercial, colectarea creantelor comerciale si serviciul de informatii si rating-uri despre companii.

Intr-un an mai putin favorabil asigurarilor de credite, aceasta linie de business a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 76% in comparatie cu 2008, desi in anumite sectoare cum ar fi constructiile, nu a fost posibila preluarea de noi riscuri si polite datorita deteriorarii rapide si severe a activitatii din acest domeniu.

„Dupa un 2009 extrem de volatil, am reusit sa incheiem anul pe profit, in special datorita serviciilor de risc al creditului, care ne-au ajutat sa acoperim pierderile din activitatea de asigurari. Una peste alta, 2009 a fost un an bun, date fiind conditiile extrem de dure din piata. In 2010, ne propunem o crestere a afacerii cu 40%, avand ca motoare de crestere asigurarea de credit si colectarea creantelor”, a declarat Cristian Ionescu (foto), Country Cluster Manager al Coface Romania, Slovacia si Bulgaria.

In pofida cresterii cifrei de afaceri, datorita daunelor platite pe fondul exploziei incidentelor de plata corporatiste, rezultatul a fost unul negativ, cu o pierdere de 0.27 milioane euro. Chiar in conditii economice nefavorabile asigurarilor de credit, Coface a acoperit pierderile asiguratilor sai prin plata unor despagubiri de peste 3 milioane euro, respectandu-si angajamentele asumate fata de companiile care au ales, in mod corect, sa se asigure impotriva riscului de neplata.

Segmentul de servicii de management al riscului de credit (informatii si rating-uri despre companii, colectarea creantelor comerciale) a inregistrat o crestere de 30.3% fata de 2008.

Companiile au resimtit nevoia de informatii actualizate despre partenerii de afaceri intr-un climat economic afectat de neincredere. Daca in anii anteriori crizei companiile preferau sa isi colecteze intern creantele, in 2009 tot mai multe dintre acestea au preferat externalizarea acestui serviciu catre companiile specializate, volumul creantelor incredintate catre Coface in 2009 fiind in crestere cu 57%.

Cifra de afaceri pe segmentul de colectare creante persoane fizice a inregistrat un avans de 29%, iar cel de colectare creante corporate de 106%. Desi volumul de creante incredintate a crescut considerabil in 2009, dificultatea colectarii s-a marit pe masura pe ambele segmente, atat companiile cat si persoanele fizice fiind in imposibilitate de plata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri