BNR a injectat ieri n piata bancara 6,418 miliarde lei (1,55 miliarde euro) printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 5 zile, la o dobanda de 7% pe an, egala cu dobanda de politica monetara, odata cu intrarea intr-o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Ultimul repo al bancii centrale a fost pe 8 februarie 2010, cand bancile au luat 3,09 miliarde lei (748 milioane euro), pana pe data de 15 februarie.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de astazi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,57% pe an, in crestere puternica fata de cel de ieri, de 2,68% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 7,07% pe an, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,18% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi, de tip overnight, au urcat in apropierea dobanzii de politica monetara, in conditiile in care pe 24 ale lunii incepe cate o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii, iar nevoia de lichiditati a bancilor creste.
Totodata, cursul de referinta a crescut usor astazi (cu 0,11%) fata de nivelul din sedinta precedenta, pana la 4,1269 lei/euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri