Grupul Allianz a raportat un profit operational de 7 milioane euro aferent activitatii de asigurari din Romania, cu 41,6% mai mic decat cel din 2008, in conditiile in care volumul primelor brute subscrise s-au diminuat cu 20%.
Pentru 2008, Allianz a afisat un profit operational de 12 milioane euro pentru activitatile de asigurari generale si de viata derulate in Romania, potrivit NewsIn.

Cat priveste primele brute subscrise totale, volumul acestora a scazut la 305 milioane euro, de la 378 milioane euro in 2008. Luand in calcul si diferentele de curs valutar si efectele de consolidare, acestea au scazut cu 7%, pana la 352 milioane euro.

Profitul operational din asigurari generale s-a injumatatit anul trecut, la 5 milioane euro, dar s-a mentinut la acelasi nivel ca in 2008 in ce priveste asigurarile de viata si de sanatate, respectiv la 2 milioane euro.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au scazut cu 18,5% in 2009, la 282 milioane euro, in timp ce asigurarile de viata si sanatate s-au diminuat cu 28,1%, la 23 milioane euro.

La nivel de grup, Allianz si-a sporit profitul la 4,7 miliarde euro

Allianz Group, cea mai mare companie europeana de asigurari, a inregistrat anul trecut un profit net de 4,7 miliarde euro, in crestere cu 13,2% fata de 2008, iar veniturile totale au sporit cu 5,2%, in pofida crizei economice globale.

In 2008, profitul net din operatiuni continue a fost de 4,2 miliarde euro.

Veniturile totale ale Allianz au urcat cu 5,2% la 97,4 miliarde euro, mai ales datorita cresterii semnificative pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate, unde veniturile au depasit 50 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de 2008. Avansul se datoreaza mai ales rezultatelor bune inregistrate in Italia, Germania, regiunea Asia-Pacific si SUA.

Profitul operational al grupul s-a cifrat la 7,2 miliarde euro, iar rata solvabilitatii a crescut cu 7 puncte procentuale, la 164%.
Allianz va propune acordarea unor dividende de 4,10 euro/actiune pentru rezultatele obtinute in 2009, cu 17% mai mari decat cele pentru 2008.

"In ce priveste estimarile pentru 2010, ne asteptam ca profitul operational sa se situeze la nivelul din 2009. Totusi, tinand cont ca piata se mentine volatila este imposibil sa dam o estimare concreta", a declarat directorul general al companiei, Michael Diekmann, citat in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri