Leul s-a apreciat usor in prima parte a zilei in raport cu moneda europeana si a ajuns pana la un minim de 4,1020 lei/euro, dar dupa ora 13 leul a inceput sa piarda teren, tranzactionandu-se in jurul nivelului de 4,12 lei/euro, in contextul in care BNR a injectat in piata 628 milioane lei.
Banca centrala a afisat luni un curs de referinta de 4,1054 lei/euro, in scadere cu 0,05% fata de cel anterior, de 4,1073 lei/euro, in conditiile in care valutele din regiune cu regim valutar similar cu al leului au avut tendinte asemanatoare de apreciere fata de euro, in prima parte a zilei, potrivit agentiei NewsIn.

"Leul a avut o usoara tendinta de apreciere in prima parte a zilei, corelat destul de mult cu regiunea. Cursul a atins un minim de 4,1020 - 4,1050 lei/euro, dar acum se tranzactioneaza in jurul nivelului de 4,12 lei/euro", a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata valutara.

De asemenea, zlotul polonez se aprecia la mijlocul zilei cu 0,10%, la cursul de 3,9468 zloti/euro, in timp ce forintul maghiar stagna la nivelul de 269,63 forinti/euro.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0163 lei/dolar, in crestere cu 0,04% fata de nivelul de vineri, de 3,0151 lei/dolar.

In ceea ce priveste paritatea euro/dolar, moneda unica a continuat sa se deprecieze, cu 0,58%, pana la un curs de 1,3545 dolari/euro.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,33% pe an, in usoara scadere fata de cel de vineri, de 5,53%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 5,83%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 6,03% pe an.

Pe de alta parte, potrivit sursei citate, dobanzile overnight au scazut la 5,5 - 6% in piata monetara, sub dobanda de politica monetara de 7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri