Instructiunea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care obliga SIF-urile sa elimine pragul maxim de detinere de titluri a agitat din nou spiritele pe piata de capital, problema pusa in discutie fiind legalitatea instructiunii.

Presedintele Comisiei buget-finante din Senat, Varujan Vosganian, declara ca nu se poate modifica pragul maxim de detinere de titluri la aceste societati decat in urma hotararii AGEA a SIF-ului respectiv sau in urma emiterii unei legi. De aceea, reprezentantii SIF-urilor si cei ai CNVM vor dezbate, maine, impreuna cu parlamentarii din comisia mai sus-amintita, aceasta problema in vederea clarificarii ei. Pentru brokeri insa, lucrurile sunt ceva mai clare. "Parerea mea este ca n-ar trebui sa mai existe limita de detinere de actiuni la SIF-uri, deoarece piata s-a maturizat intre timp", afirma Emilian Dobran, broker la SSIF Ieba Trust.

Tot saptamana aceasta, mai exact joi, parlamentarii din Comisia buget-finante vor avea o intalnire cu reprezentantii guvernului pentru convenirea modificarilor propuse la Legea pietei de capital, privind impartirea actiunilor Bursei, ca urmare a transformarii acesteia in societate pe actiuni. Varujan Vosganian considera ca brokerii ar trebui sa intre in posesia actiunilor Bursei de Valori Bucuresti fara sa plateasca suma de cinci milioane de euro, suma la cat este evaluata aceasta. Precizam ca, pana la inchiderea editiei, nu am primit punctul de vedere al CNVM, referitor la ilegalitatea instructiunii, pe care-l solicitasem.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri