Actionarii Credit Europe Leasing au majorat capitalul companiei cu 81% la 72,5 milioane lei, prin incorporarea creditului acordat companiei de catre actionarul majoritar - Credit Europe Bank, valoarea nominala a unei actiuni fiind majorata la 243 lei, de la 134 lei, potrivit hotararii AGA.
Anterior majorarii capitalului social, actionarii au decis contractarea unui credit subordonat de la Credit Europe Bank, in valoare de 32,5 milioane lei, cu posibilitatea conversiei acestuia in aport la capitalul social al companiei, potrivit hotararii AGA publicate in Monitorul Oficial.

Astfel, actionarul majoritar al companiei de leasing, Credit Europe Bank (Romania) SA, a participat la majorarea capitalului social al companiei cu suma de 32,54 milioane lei, iar cel de-al doilea actionar - Credit Europe Group NV - cu 218 lei, proportional cu numarul de actiuni detinute, se mentioneaza in document, potrivit NewsIn.

Noul capital social subscris si varsat al companiei este de 72,54 milioane lei, impartit in 298.508 actiuni, cu valoare nominala de 243 lei. In urma majorarii capitalului social, Credit Europe Bank (Romania) SA detine 99,99933% din capitalul social, iar Credit Europe Group NV restul de doua actiuni.

Credit Europe Leasing a imprumutat de la Credit Europe Bank Romania 32,5 milioane lei pe 7 ani, pana la 30 septembrie 2016, plateste trimestrial o dobanda calculata la valoarea ROBOR la trei luni, plus o marja de 5 puncte procentuale. In caz de neplata, Credit Europe Leasing achita o penalizare egala cu rata ROBOR la trei luni, plus o marja de 10 puncte procentuale.

Cititi un interviu acordat Wall-Street de catre seful Credit Europe Leasing
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri