Piata creditelor de consum a ajuns in acest an la o valoare totala a contractelor de peste un miliard de euro, cu 25% mai mult decat anul trecut, tendinta care se va mentine in 2006. In acest context, avand in vedere dinamica acestui sector, TBI Credit SA a lansat un card de credit pentru persoanele fizice destinat achizitionarii de bunuri de consum, a anuntat ieri Traian Baicu, general manager. Cardul va putea fi folosit pentru procurarea de bunuri de larg consum sau servicii din oricare din cele peste 2.000 de magazine unde TBI Credit a semnat aranjamente de finantare.

Numarul clientilor care apeleaza la creditele de consum este in continua crestere. In primele noua luni ale acestui an, TBI Credit a incheiat 30.000 de contracte cu o valoare de 17,4 milioane de euro, fata de 11.325 de contracte in valoare de 6 milioane de euro in 2004.


Daca in 2003, mai mult de jumatate (59%) din creditele de consum erau folosite pentru cumpararea produselor electrocasnice, anul acesta, preferintele merg spre mobilier (43%) si computere (22%). In procente mai mici, se cumpara prin credite de consum, decoratiuni si obiecte de amenajari interioare, scule, unelte si dispozitive, a mai spus Baicu.

Limita de creditare se stabileste in functie de salariul sau pensia fiecarui beneficiar, respectiv maximum 10 salarii lunare nete, dar nu mai mult de echivalentul in lei al sumei de 5.000 de euro. El spune ca un avantaj al acestui tip de imprumut prin noul card de consum este acela ca returnarea imprumutului este flexibila.

Pentru aceste carduri se va percepe cea mai mica rata de rambursare lunara din Romania, adica 5% din soldul creditului, a spus Baicu.

Cardul va fi distribuit prin reteaua proprie a firmei, dar se are in vedere si realizarea unor parteneriate de distributie cu lanturi de magazine de tip retail sau cu institutii financiare de tipul companiilor de asigurari.

TBI Credit a fost infiintata in 2003, initial ca o extensie a departamentului de rate al companiei TBI Leasing SA, care este si actionarul majoritar, cu 99%. TBI Leasing si TBI Credit apartin grupului financiar olandez TBIH Financial Services Group NV, prezent in Europa Centrala si de Est prin fonduri de pensii private, asigurari si servicii financiare. TBI Credit are un capital social de 1,9 milioane de euro, dupa majorarea cu 1 milion de euro din iunie 2005.

Fondurile proprii ale firmei totalizeaza 2,5 milioane de euro. Activitatea se concentreaza pe finantarea, din resurse proprii si din surse atrase, a achizitiilor bunurilor de larg consum in sistem de rate de catre persoane fizice si persoane fizice autorizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri