Primele dosare pentru Prima Casa 2 incep sa ajunga de astazi la Fondul de Garantare, in special de la BRD - Groupe Societe Generala, banca ce a acordat primul credit prin programul Prima Casa.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) primeste de astazi dosare pentru varianta a doua a programului Prima Casa si poate gestiona zilnic pana la 300 de dosare, a explicat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.

"Azi vor veni primele dosare pentru noul program, in special de la BRD. Suntem capabili sa gestionam cate 300 de dosare pe zi. La un ritm de 200 de dosare primite zilnic putem da un raspuns in termen de trei zile", a declarat Aurel Saramet.

Fondul de Garantare incearca sa reduca perioada de analiza a dosarelor pentru Prima Casa cu cel putin o zi.

"BRD a semnat deja conventia de garantare pentru Prima Casa 2 si primim dosare", a declarat Sorin Popa, director general adjunct in cadrul BRD - Groupe Societe Generale, adaugand ca exista cerere sovabila in piata, iar reticenta populatiei fata de credite s-a mai redus.

BRD, a doua banca din sistem, are un plafon aprobat pentru Prima Casa 2 in valoare de 161,73 milioane euro.

Topul bancilor dupa plafonul aprobat pentru Prima Casa 2

Pentru cea de-a doua etapa a programului Prima Casa au trimis oferte 21 de banci, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri