UniCredit Tiriac Bank urmareste sa isi consolideze afacerile in 2010, dar imediat ce piata si conditiile din economie vor permite isi va relua planul de crestere, in special pe segmentul de business de Retail, a explicat Rasvan Radu, CEO si presedinte executiv al bancii.

Desi anul 2010 o sa fie in continuare dificil, UniCredit Tiriac estimeaza ca primele semne de revenire o sa apara in a doua parte a anului.

"In mod cert 2010 va continua sa fie un an dificil, dar primele semne de revenire le vom vedea in a doua parte a anului. Exista unele semne chiar de acum, si ma refer la evolutia productiei industriale. Urmarim sa ne consolidam business-ul si imediat ce piata ne va permite vom relua cresterea, in special pe zona de Retail", a declarat Rasvan Radu (foto), CEO si presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Totusi, banca estimeaza ca riscurile asociate creditelor o sa creasca in continuare, dar vor incepe sa se tempereze incepand cu al doilea semestru din 2010.

"Ar fi naiv sa credem ca vom asista la o revenire brusca a cererii si ca riscurile se vor evapora rapid, la primele semne de redresare. Cu toate acestea suntem optimisti referitor la perspectivele pietei din Romania pe termen lung si vom continua sa profitam de oportunitatile disponibile", a adaugat seful UniCredit Tiriac Bank.

Rasvan Radu considera ca anul acesta bancile trebuie sa fie orientate catre client deoarece criza a modifiat gandirea clientilor, iar acest lucru le face si pe banci sa isi modifice modelul de business.

"Este evident ca industria bancara va fi mai putin profitabila in viitor", a mai subliniat Rasvan Radu.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 329 milioane lei in 2009, in scadere cu 8% fata de castigul obtinut in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri