Piata de capital are nevoie de o intarire a supravegherii din partea arbitrului pietei de capital, atat in privinta tranzactiilor realizate de catre insiderii din companii, dar si a informatiilor care apar din partea acestor companii.
"Mi-as dori o intarire a supravegherii pietei in privinta insider trading si a obligativitatii raportarilor financiare, pentru a se schimba modalitatea in care sunt interpretare aceste raportari", a declarat Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital romanesti", organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Manipularea pietei prin intermediul informatiilor detinute de care insiderii companiilor ar trebui sa fie penalizate pentru a fi descurajate, a afirmat Razvan Pasol, director la Intercapital Invest. "Totusi, in opinia mea, aceasta manipulare este de scurta durata", sustine el.

Craciun a mai afirmat ca si fondurile de pensii sunt afectate de speculatii si de afirmatiile care manipuleaza piata. "Partea a maturizarii pietei de capital trebuie sa includa si trecerea de la o piata preponderent speculativa catre una cu un gen de structura investitionala pe termen lung", sustine reprezentantul Eureko Pensii.

Maturizarea pietei de capital romanesti

Cotidianul online de business wall-street.ro si casa de brokeraj Intercapital Invest organizeaza la aceasta ora conferinta "Maturizarea pietei de capital - Intrebari si raspunsuri".

Evenimentul se adreseaza exclusiv investitorilor de pe piata de capital, interesati sa discute cu invitatii problemele si solutiile pentru maturizarea bursei romanesti.

Va invitam aici sa transmiteti speakerilor intrebarile dumneavoastra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri