Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private anunta ca data de 15 aprilie a.c. marcheaza incheierea campaniei de informare anuala a participantilor la fondurile de pensii private obligatorii si expirarea termenului limita pana la care administratorii au obligatia de a trimite in scris fiecarui participant la sistem evolutia contului de pensie privata in anul precedent.
Astfel, administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) la care au aderat peste 5 milioane de salariati din Romania trebuie sa trimita fiecarui participant la sistem, conform prevederilor legale, in scris si gratuit la ultima adresa de corespondenta comunicata, informatii despre evolutia contului de pensie privata in anul precedent, activul personal, respectiv numarul de unitati de fond si valoarea acestora, precum si date despre situatia financiara a fondului de pensii private si a societatii de pensii.

„CSSPP recomanda tuturor participantilor sa verifice transmiterea scrisorii anuale de informare. In cazul in care aceasta scrisoare intarzie sa apara, participantii pot solicita in mod expres administratorului de fond indeplinirea obligatiilor de informare, avand posibilitatea de a apela, in ultima instanta, la CSSPP pentru solutionarea eventualelor probleme de comunicare aparute intre participant si reprezentantii fondului de pensii.

Comisia mai recomanda participantilor, in vederea asigurarii unei bune comunicari, sa se adreseze administratorului fondului de pensii private la care au aderat, pentru reactualizarea datelor de contact inscrise in adeziune, cu ocazia fiecarei modificari a acestor date.

Obligatiile anuale de informare, prevazute in legislatia secundara a sistemului de pensii private, se alatura celorlalte drepturi si facilitati privind transparenta actului de administrare a activelor participantilor si accesul la educatie financiara.

Suplimentar obligatiei de informare anuala, la cererea participantilor, administratorul are obligatia de pune la dispozitia acestora, in mod gratuit informatii privind participarea la fondul de pensii private, in conditiile prevazute de legislatie. Cuantumul tarifului pentru acordarea acestor informatii nu poate depasi costul efectiv al punerii la dispozitie a informatiilor.

De asemenea, informatii privind situatia activelor pot fi accesate si on-line prin intermediul facilitatilor oferite de paginile de internet ale fondurilor de pensii sau folosind site-ul CSSPP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri