BNR a afisat un curs de schimb de 4,1429 lei/euro, in crestere cu 0,08% fata de nivelul de joi la un nou maxim al ultimelor aproape 3 luni, in conditiile in care si alte monede din regiune cu regim valutar similar leului s-au depreciat in fata euro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a mai afisat un curs de schimb atat de ridicat din 21 ianuarie. Ieri, BNR afisase un curs de schimb de 4,1397 lei/euro.

Cursul monedei nationale a oscilat in jurul nivelului de 4,1430 lei/euro in prima parte a zilei, cu o usoara tendinta de depreciere, iar la 13:10 bancile cumparau un euro cu 4,1410 lei si il vindeau cu 4,1460 lei.

Zlotul a avut o tendinta mult mai pronuntate de depreciere fata de euro, in fata caruia a pierdut 0,48%, in vreme ce cursul forintului a oscilat in jurul nivelului de 263,10 forinti/euro, cu o usoara tendinta de depreciere.

Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,0576 lei/dolar, in usoara scadere (0,07%) fata de nivelul anterior.
In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt se mentin la un nivel foarte scazut, in jurul dobanzii acordate de BNR la facilitatea de depozit, de 2,50% pe an, potrivit NewsIn.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,20% pe an, in usoara scadere fata de cel de joi, de 2,23%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 2,70%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 2,73% pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri