Compania de asigurari Asirom Bucuresti a raportat la sfarsitul primelor noua luni ale anului pierderi de 8,5 milioane de lei, cu 14% mai putin decat anul trecut. In primele noua luni ale anului au fost subscrise prime brute pentru asigurari generale in suma de 414 milioane de lei, cu 11% mai mult fata de perioada similara a anului 2004. Veniturile totale au ajuns la 547 milioane de lei, iar cheltuielile aferente la 556 milioane de lei. Pentru intregul an 2005, compania Asirom isi propune sa incheie polite de asigurare in valoare de 650,14 milioane lei, cu 26% mai mult peste nivelul atins in anul precedent.

In privinta rezultatului activitatii, conducerea Asirom si-a stabilit ca obiectiv atingerea unui profit net de 18,36 milioane lei. Asirom are un capital social de 63 de milioane de lei. Principalii actionarii ai companiei sunt grupul de firme InterAgro - 40,5%, rafinaria Astra Romana - 17,7% si Fondul de investitii Broadhurst Investments Limited - 15,2%. In anul 2004, Asirom a raportat venituri din prime de 515,98 milioane lei (127,3 milioane de euro) si s-a clasat a doua in topul asiguratorilor autohtoni. Rezultatele de anul trecut arata ca socieatea si-a diminuat cota de piata cu peste 4 puncte, pana la 14,77%. Declinul societatii a inceput in anul 2002, cand a pierdut pozitia de lider al pietei de profil. Per total Asirom a inregistrat o pierdere de 23,61 milioane lei in 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri