BCR, una dintre bancile care percepeau cele mai mari comisioane, a redus nivelul comisionului de rambursare anticipata la creditele noi la 1%, in scadere semnificativa fata de 4,5% cat solicita pana acum.
BCR a redus nivelul comisionului de rambursare anticipata pentru creditele negarantate noi cu dobanda fixa la 1%, in conformitate cu prevederile Directivelor Europene.

Astfel, incepand de astazi BCR va solicita un comision de rambursare anticipata de 1% din suma rambursata in avans, respectiv 0,5% daca rambursarea anticipata are loc in ultimul an al contractului de credit, dar nu mai putin de 65 lei, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa. De asemenea, banca va elimina comisionul de rambursare anticipata pentru creditele negarantate cu dobanda variabila.

Insa, in situatia in care, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa, diferenta intre rata dobanzii convenita initial si rata dobanzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipata depaseste nivelul stabilit initial pentru comisionul de plata anticipata, banca isi rezerva dreptul de a ajusta corespunzator nivelul acestui comision.

Noul comision se aplica doar creditelor negarantate nou acordate, si nu are impact asupra creditelor negarantate aflate in sold.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri