SIF Oltenia este cea mai performanta companie din cele mai bune 50 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq, potrivit Topului Investitiilor Bursiere - TIB 100 pentru 2004, realizat de Bucharest Equity Research Group (BERG) si dat publicitatii in aceasta saptamana. Dupa SIF Oltenia, pe locurile urmatoare in Top 10 se afla: SIF 3 Transilvania cu 9,31, Banca Transilvania - 9, Impact SA cu 8,6, SSIF Broker (nou intrat) - 8,35, Banca Comerciala Carpatica - 8,35, SIF 4 Muntenia - 8,19, OLTCHIM Ramnicu Valcea (aflata in proces de privatizare) - 8,02, Romportmet SA Galati - 7,92 si SIF Banat-Crisana - 7,83.

Valoarea tranzactiilor pentru SIF Oltenia a fost de 227 milioane dolari, capitalizarea la 30 septembrie s-a cifrat la 367 milioane dolari, iar rata profitului net s-a plasat la 58%, in conditiile cresterii cifrei de afaceri cu 217%, scorul total fiind de 9,5 puncte. Potrivit calculelor realizate de BERG, primele zece companii din top au inregistrat o apreciere a capitalizarii in dolari cu 196,8% in perioada septembrie 2004-septembrie 2005, pe ansamblul clasamentului avansul fiind de 54,2%. Am ascultat societatile la patru materii, le-am dat note corespunzatoare de la 0 la 10 si in final am selectat primele 50 de firme care au obtinut un punctaj peste nota minima, 5, ne-a declarat Dan Barbulescu. Cele patru criterii de selectie au fost criterii: valoarea capitalizarii la sfarsitul lunii septembrie, nivelul tranzactiilor in ultimele 12 luni (septembrie 2004 septembrie 2005), cresterea cifrei de afaceri in 2004 fata de 2003 si rata profitului net (profit net raportat la cifra de afaceri) in anul 2004. Primii doi indicatori au avut o pondere de 30% din nota finala, iar urmatorii doi - de cate 20%.

Cele mai profitabile sectoare sunt, in acest an, cel financiar, urmat de administrarea proprietatilor imobiliare, industria petroliera si petrochimica, sectorul farmaceutic si operatorii portuari, ne-a declarat Dan Barbulescu, directorul BERG, adaugand: costul transparentei a determinat delistarea unor emitenti, respectiv Ana Imep, Petrom, Asirom, Confectii, Uzinexport, Rolast, Siretul, Cerealcom Alexandria, Prodlacta si Metropolitan Leasing. Din cele 6.000 de companii listate la BVB si Rasdaq, au fost selectate cele care au obtinut profit in 2003 si 2004, calificandu-se primele 50 cu valoarea capitalizarii mai mare de 600.000 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri