Austriecii de la Uniqa, grup de asigurari prezent si pe piata locala, estimeaza o crestere cu 40-50% a profitului anul acesta in comparatie cu 2009, in contextul in care pietele nu se vor confrunta cu surprize negative, pe fondul crizei mondiale, potrivit comunicatului emis de grup.
„Daca nu vom avea surprize negative in cadrul pietelor financiare care sa afecteze nivelul venitului si nu vor avea loc catastrofe naturale, in 2010, am putea avea un profit inainte de impozitare in crestere cu 40-50% fata de anul trecut”, a estimat Konstantin Klien, CEO-ul grupului austriac.

Anul trecut, grupul a inregistrat un profit net de 82 milioane euro
, in scadere cu 8,7% fata de anul precedent. Nivelul primelor subscrise a avansat insa cu 14%, la 5,012 miliarde euro. Ajustata la fluctuatiile valutare din zona Europei de Est si Sud-Est, cresterea inregistrata de grup la nivel de prime brute subscrise a fost de 4,8%.

In pofida conditiilor negative din piete, Uniqa a inregistrat o crestere a primelor de 2,8% in Austria si de 9,5% in Europa de Vest anul trecut. In Europa de Est si Sud-Est, volumul primelor subscrise a atins 1,07 milioane euro, in crestere cu 7,1% calculat pe baza monedelor locale, insa, ajustate la cursul euro, volumele au scazut cu 7,4%.

Afacerile grupului au avansat cu 5,8% in T1
din 2010

Grupul austriac a inregistrat in primul trimestru din 2010 o evolutie pozitiva, in pofida efectelor crizei financiare si a conditiilor economice precare, astfel ca nivelul primelor brute subscrise a crescut cu 5,8%, pana la 1,71 miliarde euro.

Conform datelor preliminare, cresterea a fost de 2,1% in cadrul diviziei de asigurari de proprietati si impotriva dezastrelor, de 3% in divizia asigurarilor de sanatate si de 11,9% in divizia asigurarilor de viata.

Astfel, cresterea inregistrata din divizia de asigurari de proprietati si impotriva dezastrelor a fost sustinuta de o crestere disproportionat de mare a primelor pentru asigurarile auto din Europa de Est si de Sud-Est, in timp ce avansul segmentului politelor de asigurare de viata a fost sustinut de castigurile din Italia.

In Romania, Uniqa este prezenta prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata de la Vienna Insurance Group (VIG).

Recent, grupul si-a anuntat intrarea pe piata asigurarilor de viata din Romania prin transformarea obiectului de activitate a companiei Agras Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri