CEC Bank elimina de astazi comisionul de rambursare anticipata la toate tipurile de credite de consum nou acordate populatiei, in vederea alinierii politicii de comisionare la prevederile Directivei Europene, a anuntat banca.
"Masura are in vedere alinierea politicii de comisionare la prevederile Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene, care urmeaza a fi transpuse si in legislatia romaneasca", se arata in comunicatul de presa al companiei.

Banca anunta ca nu a perceput comision de rambursare anticipata pentru creditele de nevoi personale cu asigurare de viata si somaj, lansate in 17 decembrie 2009.

In 2009, portofoliul de credite al CEC Bank a inregistrat o crestere cu 15% fata de 2008, peste media sistemului bancar. In plus, anul trecut, activele au sporit cu circa 54%, mai ales datorita cresterii depozitelor atrase de la clienti, cu circa 22%. Ca urmare, CEC Bank a urcat pe pozitia a cincea in clasamentul bancilor din sistemul bancar dupa cota de piata pe active.

Profitul brut neauditat crescuse la finalul lui decembrie 2009 cu 11% fata de sfarsitul lui 2008, la 50 milioane lei, iar cota de piata a bancii urcase de la 4,30% la sfarsitul lui 2008 la 6,31% la 31 decembrie 2009.

Tot in 2009, cota de piata pe credite sporise cu 0,37%, iar cea pe depozite, cu 0,91%. La sfarsitul anului 2009, rata de solvabilitate se situa la un nivel confortabil, respectiv 17,47%, peste nivelurile impuse de reglementarile BNR in vigoare (minimum 10%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri