Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dispus sanctionarea cu amenda contraventionala a directorului general al Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, Crinu Andanut (foto), pentru o eroare operationala privind incalcarea art. 80 alin. (1) din Legea nr. 204/2006 care reglemnteaza pensiile facultative.
„Sanctiunea a fost acordata ca urmare a neindeplinirii, in termenul prevazut de lege, a obligatiei de a converti suma de bani reprezentand contributiile aferente lunii noiembrie 2008, pentru 222 angajati ai S.N.T.G.N. „Transgaz” S.A. – Exploatarea Teritoriala Cluj, participanti ai Fondului de pensii facultative AZT MODERATO”, se precizeaza in comunicatul arbitrului pietei pensiilor private.

Astfel, Allianz Pensii are obligatia de a intreprinde masurile ce se impun pentru ca fiecare dintre participantii prejudiciati sa detina in cont unitatile de fond care li se cuveneau in cazul in care contributiile respective ar fi fost convertite in termenul prevazut de lege, tinand astfel cont si de randamentul aferent acestora. Diferenta dintre valoarea unitatii de fond de la data efectuarii corectiei si valoarea unitatii de fond de la data de 09.12.2008 va fi suportata de catre S.C. Allianz - Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Totodata, administratorul trebuie sa informeze participantii implicati, angajatorul acestora si CSSPP cu privire la indeplinirea obligatiilor cu caracter reparatoriu.

CSSPP desfasoara activitati de supraveghere si control pentru a asigura respectarea, de catre entitatile implicate in piata, a dispozitiilor legale in vigoare, in sistemul de pensii private. „Monitorizarea indeplinirii obligatiilor entitatilor din sistemul de pensii private fata de CSSPP si fata de participanti, conform legislatiei in vigoare, este un proces continuu”, concluzioneaza comunciatul Comisiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri