Ministerul Finantelor Publice (MFP) a platit un comision de 375.000 euro bancilor care au intermediat emisiunea de eurobonduri din martie, nivelul acestuia fiind de 0,0375% din valoarea emisiunii, potrivit datelor anuntate de institutie.
Potrivit Ministerului de Finante, acest comision include toate cheltuielile legate de intermedierea emisiunii, inclusiv costurile legate de organizarea turneului de promovare a emisiunii de eurobonduri, precum si costul serviciilor legale ale emitentului, conform NewsIn.

La inceputul lunii martie, Romania a imprumutat un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4,9 miliarde euro.

Conform clauzelor contractuale ale documentelor, semnate cu intermediarii emisiunii de eurobonduri, comisionul de intermediere a fost confidential, dar Ministerul Finantelor Publice a cerut intermediarilor emisiunii de obligatiuni, respectiv Deutche Bank, Eurobank EFG si HSBC, o derogare de la clauza de confidentialitate, pentru a putea face public nivelul comisionului de intermediere.

MFP a luat aceasta initiativa ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea presei, precu si pentru a contracara speculatiile aparute cu privire la nivelul comisionului platit intermediarilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri