Banca Centrala a afisat joi un curs de referinta de 4,1785 lei/euro, in usoara crestere (0,08%) fata de nivelul din sedinta anterioara, in conditiile in care monedele din regiune s-au depreciat fata de euro in primele tranzactii, dupa care au inceput sa castige teren.
Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 4,1751 lei/euro, scrie NewsIn.

Leul era cotat la un nivel relativ scazut in debutul sedintei valutare de joi, de 4,1680 lei/euro, dupa care s-a depreciat treptat pana la 4,1830 lei/euro, dar dupa ora 12:30 moneda nationala s-a apreciat usor pana la 4,1760 lei/euro.

De asemenea, monedele din regiune erau cotate in deschidere la niveluri scazute, dupa care s-au depreciat in prima parte a zilei, iar in jurul pranzului au revenit spre nivelul cotatiilor de miercuri.

Astfel, cursul monedei poloneze a crescut de la 3,9440 la 3,9620 zloti/euro si apoi a revenit spre 3,9560 zloti/euro, iar cursul monedei unguresti a urcat, la randul sau, de la 271,68 forinti/euro spre 273,71 forinti/euro, iar apoi a revenit spre 272,70 forinti/euro.

Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,3209 lei/dolar, in crestere cu peste 3 bani (0,94%) fata de nivelul de miercuri, de 3,2901 lei/dolar.

Pe parcursul noptii, moneda americana s-a depreciat fata de euro de la 1,2620 la 1,2680 dolari/euro, dar dupa deschiderea pietelor europene, dolarul s-a apreciat brusc pana la 1,2560 dolari/euro. Ulterior, dolarul a mai pierdut din teren, pana la 1,2590 dolari/euro.

Aprecierea dolarului a avut la baza temerile investitorilor legate de posibilitatea ca guvernele tarilor din zona euro cu deficite bugetare mari nu vor lua masuri rapide de reducere a acestora.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au continuat sa scada sub rata dobanzii de politica monetara, de 6,25% pe an.

Astfel, in prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,53% pe an, in scadere fata de nivelul de miercuri, de 4,09%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 4,03%, de la 4,59 % in sedinta precedenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri