Din sistemul bancar autohton 14 banci inregistrau in prima parte a lui 2010 deficit de lichiditate, in scadere fata de anul trecut, in timp ce 26 de banci se afla intr-o pozitie de excedent de lichditate.

Aproape o treime din institutiile de credit din sistemul banca autohton se confruntau in prima parte a acestui an cu un deficit de lichiditate.

Astfel, 14 banci inregistreaza un deficit de lichiditate de 3,7 miliarde lei pentru perioada ianuarie - aprilie 2009, in scadere fata de anul 2009 cand 19 banci se confruntau cu probleme si aveau un deficit de lichiditate de 10,6 miliarde lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei, prezentate de Dorina Antohi, directorul adjunct al directiei de politica monetara si modelare din cadrul BNR.

In sens opus, 26 de banci au avut in primele luni din 2010 un excedent de lichiditate in valoare de 4,07 miliarde lei.

Cristian Popa, viceguvernatorul BNR sublinia ca in octombrie 2008 trecerea de la excesul de lichiditate la penurie in sistemul bancar a fost dramatica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri