Compania Omniasig, companie specializata in asigurari generale si memebra a Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in primele trei luni ale anului 2010 o diminuare cu 29% a afacerilor si cu circa 34% a profitului, scaderea fiind explicata de asigurator de conditiile economice precare cauzate de criza mondiala.
Astfel, in acest prim trimestru, compania a realizat, conform standardelor IFRS, un volum de prime brute subscrise de 235,12 milioane de lei, cu 29% mai putin decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2009.

Pentru aceeasi perioada, Omniasig a obtinut un profit brut de 9,70 milioane lei ( 2,36 mil. euro), in scadere cu 34,1% fata de rezultatul raportat in perioada similara din 2009, de 14,72 milioane lei.

Totodata, in primele trei luni ale acestui an, valoarea daunelor platite a scazut cu 24,55%, pana la 187,05 milioane de lei.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 79%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto, astfel ca asigurarilor casco au scazut cu 30,85% fata de primul trimestru al anului trecut, inregistrand valoarea de 112,55 milioane de lei.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 73,22 milioane de lei, cu 29,11% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent. Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, respectiv de 20% la Casco si de 29,50% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

“Aceasta scadere a asigurarilor auto este cauzata de stransa corelare a acestui segment cu domeniul auto si cel al leasingului, care au fost si ele, la randul lor, puternic afectate de situatia economica dificila la nivel mondial”, se precizeaza in comunicatul asiguratorului.

La asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), compania a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 29,49 milioane de lei, cu 37,03% mai putin decat in perioada similara din 2009. “Scaderea pe aceasta clasa a fost determinata de interconectarea acesteia cu domeniul imobiliar si al constructiilor, care si ele au suferit efectele puternice ale crizei economice” este explicata scaderea de pe acest segemnt de catre comunciatul oficial al societatii de asigurari.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, s-a inregistrat o crestere de 1,80%, ajungandu-se la o valoare a primelor brute subscrise de 6 milioane de lei.

O crestere importanta s-a inregistrat pe linia asigurarilor de bunuri in tranzit, respectiv de 35,60%. Valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa a ajuns la 6,10 milioane de lei. Asigurarile de mijloace de transport aeriene au crescut si ele cu 10,24% fata de aceeasi perioada a anului 2009, atingand valoarea de 1,97 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri