BRD Groupe Societe Generale a lansat ieri ALD Automotive Romania, o noua companie de leasing operational si management de flote auto, al carei produs este destinat companiilor de tip corporativ care doresc sa isi externalizeze activitatea de gestiune a parcurilor auto, cu autovehicule cu masa mai mica de 3,5 tone.

Compania isi poate constitui o flota auto alegand orice marca sau orice model de autovehicul pe care il doreste, in baza unui contract de management de flota ce poate fi incheiat pe o perioada determinata, intre 12 si 45 de luni si cu un numar de kilometri rulati prestabiliti. Pentru fiecare autovehicul in parte trebuie platita o rata lunara fixa care este compusa din pretul de achizitie minus valoarea reziduala a vehiculului, la care se adauga alte costuri de administrare si marja de profit a companiei de leasing, a declarat Ovidiu Andreescu, director de vanzari al ALD Automotive Romania.

Vehiculele raman in proprietatea ALD urmand ca la expirarea contractului acestea sa fie preluate de compania de leasing. Ulterior se poate incheia un nou contract pentru o flota de autovehicule noi, cele vechi urmand a fi vandute de ALD. Produsul include finantarea autovehiculului si o gama completa de servicii asociate: intretinere, anvelope, asigurari, asistenta pentru sofer si autovehicul, autovehicul de inlocuire, reporting si consultanta.

Cota de piata a leasingului operational este la noi de 3% din total leasing

ALD Automotive Romania vizeaza o cifra medie de afaceri de circa 6,5 milioane de euro pentru sfarsitul anului 2006, ceea ce ar corespunde administrarii unei flote de 1.200 de vehicule, costul mediul lunar ridicandu-se la 400-500 de euro pentru o masina. Intentionam sa atragem clienti din sfera grupurilor internationale prezente pe piata autohtona, carora le convine sa-si externalizeze gestiunea de autovehicule, si cea a IMM-urilor. Ne intereseaza o tesatura de intreprinderi locale din Romania, a declarat Jean Claude Renaud, director general al ALD International, compania-mama, cu sediul la Paris.

ALD Automotive Romania a incheiat din luna iulie a acestui an, cand a devenit operationala, contracte cu 12 clienti, detinand pana in prezent o flota de 150 de vehicule. Compania are parteneriate cu toate retelele de service auto care apartin marcilor pe care ALD Romania le administreaza. ALD Romania vizeaza o cota de 5% din piata leasingului operational pentru autovehicule la sfarsitul anului 2006. Societatea are un capital social de 100.000 de euro, fiind detinuta in comun de ALD Automotive International (80%) si BRD Groupe Societe Generale (20%).

Finantarile pentru contractele de leasing operational incheiate de ALD Romania vor fi obtinute de la grupul Societe Generale, atat de la banca-mama, cat si de la cea romaneasca. ALD International a raportat o cifra de afaceri de 2,5-3 miliarde euro pe plan global. Flota auto administrata de companie totaliza, la sfarsitul lunii septembrie, circa 560.000 de vehicule, in cele 30 de tari in care opereaza.

ALD a intrat de curand si pe pietele din China si India, urmand sa demareze activitatea si in tarile baltice. Specialistii spun ca actvitatea de leasing operational este inca in faza de pionerat in Romania.

Cota de piata a leasingului operational este la noi de 3%, fata de 16% cat inseamna cota medie pe care o reprezinta aceasta activitate in tarile membre ale Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri