Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat ca masurile propuse de Guvern nu sunt anticriza, ci doar "interventii ale pompierilor" la cateva case care ard, masurile anticriza constand de altfel in investitii.
"Am auzit ca sunt masuri anticriza (masurile propuse de Guvern - n.r.). Nu sunt masuri anticriza. Sunt interventii ale pompierilor care au venit pe strada unde ard cateva case si practic trebuie stins incendiul", a mentionat Adrian Vasilescu (foto), care a adaugat ca masurile anticriza consta in general in investitii.

Vasilescu a reiterat ca trebuia facuta o restructurare a bugetului in ultimii ani. El a amintit ca deficitul bugetar a crescut de la 2,5% in 2007, la 5,4% in 2008, ajungand la 8,3% in 2009, iar in acest an trebuie sa coboare la 6,8%.

"Din pacate, problema fundamentala pentru noi a fost ca politicienii au gandit social. Au zis: sa nu cream costuri sociale foarte mari cu reforma economica si au decis sa o ia gradual. T ocmai pentru ca au luat-o gradual, costurile au fost si mai mari. A cum s-a produs un scurtcircuit. A luat foc si trebuie stins", a adaugat oficialul BNR, citat de NewsIn.

Vasilescu a mai spus ca Fondul Monetar International (FMI) s-a uitat in cazul Romaniei la doi indicatori "care au aprins Europa", la deficitul bugetar si la datoria statului raportata la produsul intern brut (PIB).
El a amintit ca, in iunie, consiliul de conducere al FMI ar trebui sa ia o decizie in ce priveste Romania.

"Daca nu e o decizie favorabila, nu ne da transa, iar transa de la FMI are niste caracteristici foarte limpezi. In primul rand e vorba de bani in sine, in al doilea rand este vorba de o "unda verde". Daca FMI nu ne da "unda verde", nu ne da nici Banca Mondiala, nu ne da nici Comisia Europeana, iar daca ne ducem pe piata internationala de capital acolo se intorc toti cu spatele la noi ori solicita o dobanda de 20-25%", a mai spus Vasilescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri