Scaderea contributiei la 0,5% din venitul brut al participantilor la pilonul II al pensiilor private obligatorii si revenirea la 2,5% in 2012 poate amana trecerea pe profit si recuperarea investitiilor administratorului BCR Pensii cu pana la trei ani, a declarat directorul general al companiei, Simona Ditescu.
Ea a explicat ca BCR Pensii ia in calcul mai multe scenarii si, in functie de evolutia negativa a nivelului contributiei, break-evenul (moment in care cheltuielile sunt egale cu veniturile) companiei ar putea fi amanat cu 1-3 ani, relateaza NewsIn.

Simona Ditescu a mai spus ca, in mod normal, o companie ar avea nevoie de 8-10 ani pentru a trece pe profit.

Pe de alta parte, directorul general al BCR Pensii a declarat ca institutia nu urmareste sa faca noi achizitii pana nu se stabilizeaza situatia economica si politica, dar nu exclude o eventuala tranzactie daca pretul este bun.

Ea a precizat ca, data fiind situatia economica dificila pe care o traverseaza Romania, numarul conturilor goale a crescut, 34% din conturi nefiind alimentate.

BCR Pensii a absorbit, in ultimii doi ani, trei fonduri de pensii de pe pilonul II: OTP, Omniforte si Prima Pensie.

Dupa aceste achizitii, fondul BCR Pensii a crescut semnificativ, ajungand la o cota de piata de 6,27% in mai 2010, de la 3,3% in iunie 2009.

In luna mai 2010, BCR Pensii avea 316.119 participanti, cu o valoare a activului net de 162 milioane lei.

Guvernul a inghetat pentru anul trecut la 2% contributia la pensiile private obligatorii, intarziind schema de majorare treptata a contributiilor inca din al doilea an de la lansarea sistemului. Pentru 2010, statul a decis in cele din urma sa majoreze contributia la pilonul II la 2,5%.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa sisteze de la 1 iunie virarea a 2% din venitul brut al salariatilor catre sistemul de pensii private obligatori (pilon II), urmand sa se ajunga la un nivel al contributiei de doar 0,5% in acest an.

In programul initial pe care se bazau investitorii la lansarea pilonului II de pensii in Romania, nivelul cotributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce urma sa ajunga la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri