Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni o moneda din aur dedicata aniversarii a 125 de ani de la recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si a 85 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane, potrivit unui comunicat.
Monedele din aur dedicate aniversarii a 125 de ani de la recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si a 85 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane au o valoare nominala de 200 lei, un diametru de 27 milimetri si vor fi batute in 1.000 de exemplare, se arata in comunicat.

Aversul prezinta in centru, inscrise partial intr-un chenar circular, imaginea Catedralei Patriarhale, valoarea nominala “200 LEI“, stema Romaniei si anul de emisiune “2010"; la exterior, in stanga-sus, inscr'+'iptia in arc de cerc “ROMANIA“.

Reversul prezinta in centru, inscrise intr-un chenar circular, reprezentarea unui fragment din icoana Sfintei Treimi - sus, stema Patriarhiei Romane - jos si anii „1885" - in stanga si „1925" - in dreapta; la exterior, inscr'+'iptiile circulare „125 DE ANI DE LA RECUNOASTEREA AUTOCEFALIEI BISERICII ORTODOXE ROMANE“ si „85 DE ANI DE LA INFIINTAREA PATRIARHIEI ROMANE“.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta emisiunii numismatice “,Aniversarea a 125 de ani de la recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si a 85 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romanei” este de 3.150 lei.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din aur, din emisiunea dedicata aniversarii a 125 de ani de la recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si a 85 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, din emisiunea numismatica ,,Aniversarea a 125 de ani de la recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si a 85 de ani de la infiintarea Patriarhiei Romane”, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri