Volksbank a decis sa implementeze in Romania sistemul de franciza ca modalitate de distributie a produselor bancare catre clienti. Este vorba despre o noutate absoluta in materie de intermediere a creditului.
Banca austriaca Volksbank va externaliza asistenta financiar-bancara pentru produsele de creditare oferite printr-un concept inovativ. Astfel, clientii bancii se vor putea informa si obtine un credit sau un produs de leasing Volksbank adresindu-se francizorilor bancii. Prima unitate in sistem franciza a fost deschisa ieri in Bucuresti, pe soseaua Pantelimon. Am cautat o solutie care sa permita dezvoltarea rapida a canalelor noastre de distributie, cresterea notorietatii brandului Volksbank si implicit a cotei de piata, scaderea costurilor aferente investitiilor in sucursale si cresterea profitabilitatii pe angajat, spune Gerald Schreiner, vicepresedinte Volksbank Romania. Francizorii bancii vor oferi consultanta clientilor persoane fizice atit in cazul creditelor pentru locuinte, creditelor auto, creditelor de cheltuieli curente si creditelor de consum pe baza de ipoteca, cit si pentru produsele oferite de Volksbank Leasing.

Oportunitate de afaceri

Franciza este o modalitate de desfasurare a unei afaceri prin care detinatorul unui brand - francizorul - incredinteaza unui anumit francizat, contra-cost, dreptul de folosinta al acestuia si un pachet de norme care privesc utilizarea. Prima unitate Volksbank in sistem franciza a fost deschisa in parteneriat cu Euro Expert Consulting Business SRL, o societate infiintata in cursul acestui an. Preluarea unei astfel de francize se poate dovedi o oportunitate de afaceri.

Pentru a intra in sistemul de franciza, societatile interesate trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, una dintre acestea fiind locatia, care trebuie sa fie una buna. Societatile care vor prelua franciza vor achita o taxa stabilita in functie de volumul activitatii desfasurate, a afirmat Catalin Ionescu, director adjunct la Divizia Retail din Volksbank Romania.

Oficialul bancii a declarat ca toate cheltuielile legate de acest parteneriat revin societatii care preia franciza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri