Moneda nationala si-a continuat tendinta de depreciere pe parcursul zilei, ajungand in jurul orei 17 la un curs de 4,38 lei/euro pe piata bancilor, dar dealerii sustin ca banca centrala va interveni pentru a apara pragul psihologic de 4,40 lei/euro.
"Este posibil ca maine (n.red.: marti) sa tinda spre 4,40 lei/euro, dar cred ca o sa intervina Banca Nationala, ca sa nu iasa cursul de referinta peste 4,40 lei/euro, sau prea aproape", a declarat un dealer bancar, citat de NewsIn.

El a adaugat ca piata mizeaza pe faptul ca o depreciere prea puternica a leului ar avea un impact psihologic prea mare, motiv pentru care banca centrala va face tot posibilul pentru a apara nivelul actual.

"Pana acum au aparat nivelul de 4,30 lei/euro destul de bine si nu cred ca o sa le convina sa creasca usor peste nivelul de 4,40 lei/euro. Cred ca maine o sa faca posibil ca sa nu iasa 4,40 lei/euro" a adaugat dealerul bancar. El a sublinat, totusi, ca in 2009 leul a pierdut rapid teren in fata monedei unice europene.

Banca centrala a afisat luni un curs de referinta de 4,3257 lei/euro, cu peste 4 bani (1,05%) mai ridicat decat cel de vineri, acesta fiind un nou maxim istoric, peste maximul istoric anterior, din 22 ianuarie 2009, cand BNR afisase un curs de referinta de 4,3127 lei/euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri