Compania Posta Romana, aflata sub autoritatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care intentiona sa ia un credit de 20 milioane euro, a respins singura oferta, depusa de BancPost, considerand-o "neconforma", potrivit datelor transmise de institutie.
"In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania. Ca urmare a faptului ca Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant. In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, comisia de evaluare din cadrul Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii", a informat Posta Romana, conform NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei de stat, pana la 5 iulie nu a fost primita nicio contestatie privind rezultatul procedurii, urmand a se transmite Sistemului Electronic de Achizitii Publice informatiile referitoare la motivele anularii atribuirii contractului de achizitie publica.

Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.

Posta Romana intentiona sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei. Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

Posta Romana are peste 36.000 angajati. Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75% din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din pachetul de actiuni).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri