Volksbank Romania, Emporiki Bank si Marfin Bank au primit de la bancile mama injectii de capital de 50,13 milioane euro in aprilie, de peste trei ori mai mult decat capitalurile injectatate de bancile straine in aprilie 2009, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului.
Astfel, Volksbank Romania controlata de grupul Volksbank International, si-a majorat capitalul social cu 39,2 milioane euro, iar Emporiki Bank a primit un aport de capital de 6,04 milioane euro, in timp ce Marfin Bank si-a majorat capitalul cu 4,89 milioane euro, informeaza NewsIn.

In aprilie 2009, GE Garanti Bank primise 8,07 milioane euro la capitalul social, in timp ce UniCredit Tiriac Bank 7,14 milioane euro.

Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au depasit 140,4 milioane euro in primul trimestru, in crestere cu 7% fata de acelasi interval din 2009, cand depaseau 130,9 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri