EximBank a acordat companiei SC EL-CO SA o garantie pentru un credit de export in valoare de 800.000 de euro, garantia fiind acordata pe baza procedurilor simplificate ce au permis reducerea numarului de documente solicitate de banca si micsorarea timpului de raspuns la numai 10 zile.
Compania utilizeaza imprumutul bancar pentru a achizitiona materii prime si materiale necesare derularii unui contract cu un furnizor din Franta. Garantia acordata de EximBank va permite firmei din Targul Secuiesc sa puna in aplicare un contract comercial care prevede livrarea la export de radiatoare ecologice pe baza de ceramica electrotehnica.

“EximBank a simplificat recent procesul de acordare a garantiilor de stat astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile. Procesul de acordare a garantiei producatorului de radiatoare EL-CO din Targu Secuiesc este primul care s-a derulat dupa „schema simplificata”, toate fluxurile si procedurile de lucru interne fiind adaptate la noile modificari”, a explicat Ionut Costea (foto), presedintele EximBank.

Produsele SC EL-CO SA sunt vandute in Canada, USA, Europa si Asia, firma, care are in jur de 450 de angajati, dispunand de una dintre cele mai moderne capacitati de productie din domeniul ceramicii electrotehnice.

EximBank ofera un larg pachet de produse pentru societatile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garantie bancara si nu dispun de suficiente garantii colaterale. Pe langa garantii, EximBank ofera finantari destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, la dezvoltarea regionala, la sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, precum si asigurari pentru exporturile romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri