Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat o linie de credit in valoare de 50 de milioane de euro pentru ca institutia de credit sa acorde mai departe credite intreprinderilor mici si mijlocii si corporatiilor si, astfel, sa finanteze economia reala.
Linia de credit face parte dintr-un acord financiar mai larg incheiat intre BERD si filialele Société Générale din Europa de Est.

De asemenea, BERD detine din anul 1999 o participatie de 5% in BRD, iar actionarul majoritar al bancii de pe piata locala este grupul francez Société Générale.

Fondurile acordate de BERD vor fi folosite pentru a finanta investitiile si nevoile de capital de lucru ale companiilor private ce-si desfasoara activitatea in Romania, prin credite pe termen scurt, mediu si lung.

„Cooperarea noastra cu BERD este una de durats si plina de succese in privinta multor produse bancare. Noua linie de credit va fi dedicata atat sectorului IMM, cat si companiilor private mai mari si va avea un impact pozitiv asupra relansarii cresterii economice in Romania,” sustine Guy Poupet, presedinte - director general al BRD – Groupe Société Générale.

In trecut, BERD a acordat bancii diverse pachete de finantare in valoare de peste 121 de milioane de euro.

Investitia realizata de institutia internationala face parte dintr-un angajament comun al BERD, al Grupului Bancii Mondiale si al Bancii Europene de Investitii (BEI) de a acorda 25 de miliarde de euro pentru a sustine sectoarele bancare din regiune si a finanta creditarea companiilor afectate de criza globala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri