Compania Astra Asigurari (ATRA) a inregistrat in primul semestru un profit contabil net al in avans cu 83%, la 11,3 milioane lei (2,7 milioane euro), iar volumul primelor brute subscrise totale a avansat cu 41%, la 581 milioane lei (140,2 milioane euro).
Primele brute subscrise la asigurari generale au insumat in primele sase luni 574,7 milioane lei.

Cele mai importante cresteri au fost inregistrate la RCA, unde primele subscrise au cumulat 323 milioane lei, cu 223% peste valoarea din primele sase luni ale anului trecut.

"Implementarea sistemului de emitere electronica a politelor de asigurare, diversificarea canalelor de distributie, lansarea unor produse de nisa, cresterea calitatii serviciilor de asigurare, dar si de despagubire a clientilor sunt factori care converg la obtinerea acestor rezultate", a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

Bilantul Astra Asigurari la 6 luni

• primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata au urcat cu 134%, la 6,3 milioane lei;

• primele brute pe Casco Aviatie si PBS au crescut cu 36%, la 10,3 milioane lei;

• compania a inregistrat prime de opt milioane lei din raspunderi civile pentru aeronave, 94 milioane lei din activitatea de subscriere pe segmentul de asigurari de cladiri si bunuri, 117 milioane lei la asigurari auto Casco si patru milioane lei pentru Casco nave si raspunderi;

• daunele platite de companie in primele sase luni au insumat 233,26 milioane lei, in crestere cu 57% comparativ cu intervalul similar al anului trecut;

• numarul dosarelor solutionate se ridica la 51.775; majoritatea au provenit din activitatea de subscriere pe asigurari generale.

Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, prin firma Nova Trade, care detine 72,683% din actiunile companiei, si grupul financiar austriac Uniqa - 27%.

Uniqa a anuntat ca urmeaza sa vanda
pachetul de 27% din actiuni detinut la Astra catre Nova Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri