Omul de afaceri Valer Blidar afirma ca a infiintat Banca Comerciala Feroviara (BCF) din cauza "comportamentului neprietenos si arogant" al bancilor straine care activeaza in Romania, unde solicita comisioane si dobanzi mari, mult peste cele practicate de bancile-mama, informeaza Mediafax.
"Scopul a fost acela de a oferi servicii de calitate si pentru romani. Noi am pornit pe acest drum din cauza comportamentului neprietenos si arogant al bancilor straine, practicand comisioane si dobanzi mari, mult peste cele practicate de bancile-mama in tarile lor", a spus Blidar, cu ocazia lansarii ofertei de creditare a bancii.

Blidar, care ocupa si pozitia de presedinte la BCF, a spus ca nu a avut niciodata credite la banci, ca om de afaceri, ci doar depozite.

"Tot ce am facut am facut din surse proprii. Relatia mea cu bancile a fost buna, pentru ca eu am avut doar depozite, si nu credite", a spus Blidar.

La inceputul lunii august, presedintele Traian Basescu a declarat, ca in perioada 2007-2008 s-a inregistrat o crestere economica "bolnava", stimulata si de bancile "care acum tipa si dau lectii", si care arata o "obraznicie a celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei".

"Eu n-o sa apar bancile, nici mie nu-mi place modul cum se derobeaza de orice raspundere pentru situatia in care au adus Romania. Ei dadeau cu buletinul credite, ei erau avertizati de guvernator si acum dau lectii la televizor, ceea ce e tipul de obraznicie al celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei si acum dau lectii", a mai spus seful statului.

Referitor la perioada economica dificila pe care o traverseaza si sistemul bancar, Blidar a afirmat ca BCF nu resimte criza economica, pentru ca institutia a fost infiintata chiar in timpul crizei si nu detine un portofoliu de credite neperformante, fiind in proces de dezvoltare si extindere.

"Suntem in avantaj fata de alte banci. Creditele neperformante care apar in fiecare luna la unele banci sunt mai mari decat veniturile", a precizat Blidar

BCF a deschis miercuri doua noi unitati in Arad, la un an de la primirea autorizatiei de functionare, si a lansat oferta de credite atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

Referindu-se la planurile de dezvoltare, directorul general al BCF, Petre Tulin, a spus ca urmeaza sa fie lansate noi produse si servicii, precum internet banking-ul.

"Vom emite primele carduri undeva la sfarsitul lunii octombrie", a adaugat Tulin.

El a mai aratat ca pentru noile sucursale care vor fi deschise, pana la zece in urmatoarele sase luni, sunt vizate orasele mari, precum Bucuresti, Brasov, Satu Mare sau Iasi.

Oferta de creditare pentru persoane fizice include imprumuturi pentru investitii imobiliare si pentru nevoi personale. Pentru companii, banca furnizeaza credite pentru finantarea activitatii curente, dar si a proiectelor de investitii.

De asemenea, BCF a lansat si produse pentru garantarea de tranzactii si/sau operatiuni ale clientilor bancii persoane juridice sub forma scrisorilor de garantie/contragarantie bancara.

Cu un capital social de 45 de milioane de lei, actionarii BCF sunt Valer Blidar, cu o cota de 90,5% din capital, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv Astra Vagoane Calatori - 26% si Tristar SRL - 25%.

Un pachet de 9,5% din actiunile institutiei de credit este detinut de Atelierele CFR Grivita Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri