Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu peste 40 de procente, iar in valoare absoluta cu 27,8 milioane de lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut anul trecut, a anuntat compania.
Astfel, valoarea capitalului social al companiei a crescut de la nivelul de 66,6 miloane lei, la 94,4 milioane lei, operatiunea fiind inregistrata la Registrul Comertului, iar anterior aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea a circa 94% din suma reprezentand profitul net obtinut de Allianz-tiriac Asigurari in anul trecut.

Conform bilantului contabil incheiat la data de 31.12.2009, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2009 un profit net de peste 29,6 milioane lei, iar cea mai mare parte din aceasta suma a fost pastrata in conturile societatii de asigurari - prin incorporarea in capitalul social al companiei a circa 27,8 milioane lei - in vederea sustinerii planurilor de dezvoltare.

Prin aceasta politica societatea urmareste sa-si intareasca in mod constant pozitia financiara, prin crearea unei baze solide a capitalurilor. In ultimii cinci ani, capitalurile proprii ale societatii s-au multiplicat de aproape 5 ori, de la o valoare de 111 milioane de lei (la sfarsitul lui 2004), la 537 milioane de lei (valoare inregistrata la 31.12.2009).

Structura actionariatului Allianz-³iriac Asigurari nu a suferit nici o modificare in urma majorarii efectuate, actionarii semnificativi fiind: Allianz New Europe Holding GmbH, cu o cota de participare la capitalul social de 52,16% si Vesanio Trading Ltd., cu o cota de participare de 44,48% la capitalul social.

Compania Allianz-Tiriac Asigurari a avut o cota de piata de aproximativ 15 procente anul trecut, aferente veniturilor din prime de 1,3 miliarde de lei si opereaza pe ambele segmente de asigurari pe piata locala - generale si de viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri