Generali Asigurari a lansat produsul Crescendo, o asigurare unit-linked ce consta intr-un plan de investitie in lei, destinat acumularii de capital pentru copii, a anuntat compania.
Astfel, produsul ofera posibilitatea plasarii banilor destinati copiilor in diverse programe investitionale, in functie de toleranta la risc si de orizontul de timp al investitiei. Asigurarea ofera asiguratilor posibilitatea de a adauga optiuni suplimentare politei pe toata perioada de contributie, dar si plati suplimentare de catre orice persoana.

“Produsul unit-linked Generali Crescendo este o modalitate de a oferi copilului protectia financiara pentru momentul in care isi va incepe viata pe cont propri”, a declarat Ovidiu Racoveanu, director Asigurari de Viata, Generali Asigurari.

De asemenea, pentru copiii cu rezultate foarte bune la invatatura compania ofera un bonus de 50% din valoarea contului, la expirarea contractului de asigurare.

Asigurarea poate fi incheiata de catre persoane cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, iar varsta optima a copilului beneficiar este de 13 de ani la incheierea asigurarii. Durata contractului de asigurare este de minimum 5 ani, iar durata maxima este egala cu diferenta dintre 30 de ani si varsta actuala a copilului beneficiar.

Polita Generali Crescendo ofera beneficiul la maturitatea contractului si acopera decesul din orice cauza al persoanei asigurate si preluarea de catre asigurator a platii primelor de asigurare pana la expirarea contractului in caz de deces.

Asiguratul poate opta de asemenea pentru acoperirea unor riscuri suplimentare: decesul ca urmare a unui accident/accident de circulatie, invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza/din accident, spitalizare continua din orice cauza/din accident, interventii chirurgicale din orice cauza/din accident, exonerare de la plata primelor de asigurare in caz de invaliditate permanenta totala din orice cauza, imobilizare in aparat gipsat ca urmare a unui accident, fracturi/arsuri, boli grave.

Pe langa protectia oferita parintelui, polita ofera protectie si copilului beneficiar (cu varsta minima de 1 an), prin atasarea unor acoperiri suplimentare, cum ar fi: spitalizare continua din orice cauza/din accident, interventii chirurgicale din orice cauza/din accident sau imobilizare in aparat gipsat ca urmare a unui accident.

"Asiguratii pot prelungi oricand durata contractului de asigurare sau pot tine pasul cu inflatia prin actualizarea periodica a valorii primelor si a sumei asigurate. De asemenea, pot alege modalitatea de incasare a sumei asigurate la final, prin plata integrala a acesteia (intr-o singura transa) sau sub forma de renta", se arata in comunicatul companiei.

Pe langa componenta de protectie, produsul are si componenta investitionala. Banii acumulati sunt investiti, in functie de apetenta la risc a contractantului politei, in instrumente investitionale structurate in trei fonduri, diferentiate prin gradul de risc. Acestea sunt: GENerali Investment Unit Solution - Confident, caracterizat prin risc scazut si castig potential mic; GENerali Investment Unit Solution - Armonie, care presupune risc mediu si castig potential mediu si GENerali Investment Unit Solution - Activ, pentru cei care doresc sa isi asume un risc mare pentru un castig potential mare.

In fiecare an, se pot efectua gratuit doua transferuri si doua redirectionari ale unitatilor de fond dintr-un program de investitii in altul, in functie de gradul de risc pe care parintele este dispus sa si-l asume.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 91 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.

Generali Group este unul din liderii sectorului de asigurari din intreaga lume, cu o experienta de 178 de ani in domeniul asigurarilor. Generali Grup are 521 companii consolidate, peste 70 de milioane de clienti in intreaga lume si peste 85 000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri