Primele subscrise de City Insurance vor atinge 15 milioane de euro in acest an, in crestere cu 123% fata de 2009, peste 90% urmand sa fie generate de polite vandute in Italia, a declarat directorul general al societatii, Nicolae Musat, citat de Mediafax.


"Si in 2009 cea mai mare parte a primelor a fost sustinuta de subscrierile din Italia. In prima parte a anului viitor vom deschide o sucursala in Milano si speram ca, pana la finele anului 2011, sa vindem si asigurari RCA pe teritoriul Italiei, unde prima medie de asigurare pentru o polita RCA atinge 800 de euro. Totul depinde de obtinerea avizului autoritatii de reglementare din Italia", a spus Musat, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, in Italia, City Insurance vinde asigurari de garantii, de raspundere civila generala si de proprietati.

"Cele mai vandute sunt asigurarile de garantii. Clientii le prefera pentru ca acest tip de polite constituie o alternativa la garantiile bancare. Practic, clientii nu mai sunt nevoiti sa blocheze in banca sume importante pentru constituirea de garantii in cazul licitatiilor la care participa. Cei mai multi clienti italieni sunt din zona constructiilor", a afirmat seful companiei.

Musat a mai spus ca, in Romania, City Insurance vrea sa devina un jucator semnificativ pe segmentul politelor auto, asiguratorul urmand sa aiba acoperire teritoriala, asa cum prevede normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"City Insurance a obtinut autorizarea pe RCA in 2009. Avem deja 10 agentii deschise si, pana la finele anului, vom ajunge la 40. Efortul investitional a fost estimat la 500.000 de euro. Si numarul angajatilor va creste, de la 60 la 150. Pe de alta parte, politica companiei pe segmentul RCA va fi una prudenta, pentru ca nu vrem sa debalansam portofoliul de subscrieri al City Insurance, in conditiile in care se cunoaste ca daunalitate pe acest sector este ridicata", a spus Musat.

El a mentionat ca, in prima jumatate a anului, subscrierile pe RCA au fost modeste, pe fondul practicarii unui pret prohibitiv in raport cu tarifele practicate la nivelul pietei.

Mai mult, City Insurance estimeaza ca, pana la finele lunii ianuarie 2011, va intermedia incheierea unui numar de 25-30.000 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor, a declarat Nicolae Musat.

"Proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o asigurare obligatorie pana la 15 ianuarie 2011. In prezent, s-a ajuns la circa 50.000 de polite incheiate de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID). Nu este o cifra semnificativa in raport cu numarul locuintelor care trebuie asigurate, dar sunt optimist ca apropierea termenului limita ii va determina pe romani sa isi asigure locuintele, asa cum se intampla, la inceputul fiecarui an, la plata impozitelor si taxelor", a spus Musat.

El a adaugat ca City Insurance, care este actionar PAID, a intermediat circa 500 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor.

"Estimez ca, in urmatorii trei ani, gradul de cuprindere al politelor de asigurare obligatorie a locuintelor va ajunge la 90%", a spus Musat.

In primele sase luni, societatea a avut subscrieri de 6,7 milioane de euro, nivel similar celui atins pe intreg anul 2009.

Potrivit datelor companiei, City Insurance a castigat o pozitie pe segmentul segmentul asigurarilor de calatorii, urcand de pe locul cinci pe patru, cu o cota de piata de 7,47%. De asemenea, societatea si-a dublat primele pe segmentul de credite si garantii si cota de piata, la 24,3% si a urcat sapte pozitii in clasamentul general al pietei, de pe 26 pe 19.

In 2009, societatea a trecut pe profit, rezultatul net ridicandu-se la 320.646, comparativ cu pierderi de 592.609 in urma cu un an.

"Si in acest an ne-am propus profit, dar realizarea acestui obiectiv depinde de respectarea bugetului destinat extinderii teritoriale. Daca il depasim prea mult, s-ar putea sa iesim pe minus", a spus seful City Insurance.

Infiintata in anul 1998, City Insurance are un capital social de 15,85 milioane de lei si activeaza in sectorul asigurarilor generale.

Asiguratorul este controlat de Dacia Spa (Italia) - 96,4%, alaturi de Mariana Ceresa - 0,6%, Agentia de Calatorii Mara New - 0,53%, Latina SA -0,5%, Patronat ANAT - 0,34%, Dan Mihaela Ruxandra - 0,28%, Mihai Toncescu - 0,25% si alti actionari - 1,1%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri