Cotatiile leului sunt stabile la deschiderea sedintei interbancare, cu o usoara tendinta de depreciere, in linie cu evolutia valutelor din regiune, astfel ca in prima ora de tranzactioane cursul s-a plasat aproape de 4,27 lei/euro, potrivit Mediafax.

In debut, bancile au afisau cotatii de 4,2710 - 4,2730 lei/euro, in crestere fata de inchiderea precedenta, de 4,2660 - 4,2685 lei/euro.

Ulterior, paritatea a mai scazut usor, iar in jurul orei 10:15 euro era schimbat pentru 4,2695 - 4,2710 lei.
Valutele din regiune au deschis in usoara scadere fata de euro, in ton cu bursele europene, pe fondul prudentei jucatorilor care asteapta noi date privind piata americana a muncii, informatii care ar putea determina Federal Reserve sa ia noi masuri de stimulare economica.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2694 lei/euro, cu 0,24 bani mai mic decat cel de miercuri, de 4,2718 lei/euro.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs oficial de 3,0577 lei/dolar, cu 2,26 bani sub cel de miercuri, de 3,0803 lei/dolar.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi s-au mentinut in intervalul 3,00- 4,00%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri