Platinum Asigurari-Resigurari a ajuns la o medie a politelor de asigurare obligatorie a locuintelor incheiate de 420 polite PAD pe zi si estimeaza sa incheie in decursul urmatorului an de zile, cel putin 150 000 de polite obligatorii, a anuntat compania.
"Fiind un sustinator puternic al acestui proiect de importanta si anvergura nationala, am fost pregatiti pentru emiterea electronica a politelor de asigurare obligatorie a casei inca de la lansarea PAID-ului. In acest sens, am dezvoltat o platforma electronica de emitere a asigurarilor obligatorii de locuinta armonizata atat cu sistemul IT intern, cat si cu cel al PAID”, spune Anca Babaneata (foto), deputy CEO Platinum.

Ea apreciaza ca ritmul actual de incheiere a politelor obligatorii PAD este inca sub asteptarile industriei si pentru o accelerare a acestuia, este vitala comunicarea cat mai corecta a avantajelor si beneficiilor acestei forme de asigurare, dar si a a contextului legal si naturii obligatorii care o caracterizeaza.

“Am observat ca unul din miturile aparute pe marginea asigurarii obligatorii PAD tin de data la care aceasta forma de asigurare este obligatorie, iar aici trebuie precizat ca incheierea ei este obligatorie de la data aplicarii Legii 260/2008, inteleasa a fi 15 iulie 2010 si ca, orice polita facultativa incheiata dupa aceasta data, trebuie sa fie insotita de o polita obligatorie pentru o acoperire completa in asigurare a locuintei. Exceptie de la obligativitatea incheierii PAD dupa data de 15 iulie 2010 o fac numai locuintele care la data de 15 iulie beneficiau de o polita de asigurare facultativa in vigoare si care acoperea explicit si cele 3 riscuri asigurate obligatoriu. Pentru acestea din urma insa, obligativitatea incheierii politei PAD revine de la data expirarii contractului facultativ sau, in cazul politelor multianuale, de la data primei aniversari a contractului dupa 15 iulie 2010”, a incheiat Anca Babaneata.

Platinum este o companie de asigurari generale cu capital integral romanesc si membru fondator PAID cu o participatiune de 15%, cota de participatie maxima admisa de lege. Societatea dipune in prezent de o echipa de agenti de asigurare persoana fizica, care la acest moment se ridica la peste 900 de persoane.

In luna octombrie a anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat preluarea Clal Romania (companie dezvoltata de Clal Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata israeliana) de catre un grup de investitori privati, iar in februarie anul curent, arbitrul asigurarilor a aprobat noul nume al companiei de asigurari rezultand astfel Platinum.

Principalul actionar este Vienna International Holding, companie specializata in servicii financiare, care detine aproape 100% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri