Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de astazi doua monede metalice cu valoarea nominala de 50 de bani dedicate aniversarii a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuatu de Aurel Vlaicu.
Aniversarea a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuat de Aurel Vlaicu cu un aparat de constructie proprie a determinat Banca Nationala a Romaniei sa bata, in scop numismatic o moneda metalica de circulatie cu caracter comemorativ si o moneda metalica pentru colectionare.

Cele doua monede au aceleasi caracteristici tehnice ca si monedele de 50 bani, emisiunea 2005, aflate in prezent in circulatie.

Monedele metalice de circulatie cu caracter comemorativ vor circula in paralel cu monedele de 50 bani. Punerea in circulatie a monedelor metalice de circulatie cu caracter comemorativ se va face prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei cu ocazia efectuarii platilor in numerar catre institutiile de credit si Trezoreria Statului.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor metalice proof pentru colectionare, se realizeaza prin ghiseele sucursalelor Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. Pretul de vanzare pentru o astfel de moneda, exclusiv TVA, este de 8 lei.

Tot incepand cu data de 25 octombrie 2010, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, un set de monetarie dedicat aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Universitatii „ Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Setul de monetarie contine toate monedele romanesti aflate in circulatie: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani, inclusiv moneda comemorativa de 50 bani dedicata aniversarii a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuat de Aurel Vlaicu cu un aparat de constructie proprie, precum si o medalie de argint.

Tirajul emisiunii este de 1.000 de seturi de monetarie, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 155 de lei pentru un set.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri