Ieri, sedinta linistita la Bursa de Valori Bucuresti, in ciuda reluarii la tranzactionare pe sistemul Arena a actiunilor emitentilor listati la categoria a-II-a a cotei burse.

Actiunile au fost suspendate de la tranzactionare, incepand cu miercurea trecuta, in vederea translatarii operatiunilor din sistemul Horizon/Equator in sistemul Arena, pe care se vor desfasura toate operatiunile din cadrul pietei reunite BVB-BER (Bursa Electronica Rasdaq). Piata s-a mentinut pe o pozitie stabila, indicii bursieri inregistrand variatii reduse de curs.
Daca indicii BET si BET-C s-au apreciat cu 0.50, respectiv 0.31 la suta, segmentul SIF-urilor a consemnat, ieri, o corectie negativa, de 1,84 la suta.
Valoarea totala a tranzactiilor s-a mentinut la cifrele obisnuite, de 392,9 miliarde lei. Cea mai mare crestere din punct de vedere al cotatiilor a apartinut titlurilor Comelf, care s-au apreciat cu 15 la suta pana la cotatia de 115.000 lei pe actiune.

Conform SSIF Prime Transaction, un cumparator a achizitionat 500 de actiuni direct la pretul vanzatorilor, pana la maximum posibil al zilei, de 115.000 lei.
Societatea Rulmentul a facut, la randul sau, o figura frumoasa din punct de vedere al cursului, cu o crestere de 8,89 la suta, inchizand la 1.960 lei pe actiune pe fondul unei lichiditati insemnate.
Daca saptamana trecuta, piata de capital a fost dominata de societatile de investitii financiare, ieri, acestea s-au depreciat in corpore, cu SIF Transilvania varf de lance.

Titlurile acestui emitent au scazut cu 2,19 la suta, ultima cotatie fiind de 17.900 lei pe actiune.
La inceputul sedintei de ieri au fost efectuate un numar de patru tranzactii Deal cu actiuni ale SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Oltenia, prin care s-au transferat pachete de 0,1 la suta, reprezentand pragul maxim de detinere in acest moment. Toate aceste transferuri au fost facute la preturile minime ale zilei, respectiv de 13.100 lei, 11.900 lei, 15.600 lei si 13.600 lei pe actiune.

In ceea ce priveste valoarea tranzactiilor, Banca Transilvania si-a adus cel mai important aport, cu schimburi de 70 miliarde lei, urmata de Rompetrol Rafinare Constanta, cu tranzactii in valoare de 47,9 miliarde lei, la care se adauga un Deal de 26,2 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri