Emporiki Bank Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere de 16,4% a veniturilor din operatiuni bancare, de la 8,22 milioane de euro anul trecut la 9,57 milioane de euro in acest an, a anuntat actionarul majoritar, grupul Emporiki din Grecia.
Operatiunile bancare la nivelul grupului Emporiki au generat venituri nete de 561 milioane de euro, cu aproape 2% mai mult fata de 552 milioane de euro in primele noua luni ale anului anterior, iar cheltuielile au fost reduse cu 1,6%, de la 476 milioane de euro la 468 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului, citat de Mediafax.

Pierderile Emporiki Bank au crescut cu 58% in primele noua luni ale anului, de la 472 milioane de euro anul trecut la 745 de milioane de euro in acest an.

Provizioanele au urcat in aceasta perioada cu 59%, de la 520 de milioane de euro in ianuarie-septembrie anul trecut la 826 milioane de euro in aceeasi perioada din 2010, potrivit raportului financiar al Emporiki.

Profitul operational brut a crescut cu 22,4%, de la 76 milioane de euro la 93 milioane de euro.

Portofoliul de imprumuturi a scazut cu 1,33% fata de septembrie anul trecut, de la 22,96 miliarde de euro la 22,66 miliarde de euro, in timp ce depozitele au scazut cu 22,1% in perioada analizata, de la 15,5 miliarde de euro la 12,2 miliarde de euro.

Emporiki controleaza o retea de 330 de sucursale si 14 centre de afaceri in Grecia, fiind prezenta si pe pietele bancare din Romania, Bulgaria, Albania si Cipru.

Banca isi desfasoara activitatea in Romania incepand din 1996 si opereaza in prezent prin intermediul unei retele de 34 filiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri