Grupul italian UniCredit a anuntat planuri ambitioase pentru Romania, mai exact tinteste sa devina lider pe segmentul de business adresat companiilor, sustine Gianfranco Bisagni, vicepresedintele UniCredit Tiriac Bank.
"Strategia grupului UniCredit pentru Romania este foarte clara. Planurile pentru urmatorii cinci ani sunt foarte ambitioase. Vrem sa devenim cea mai mare banca pe segmentul companiilor in cinci ani", a declarat Gianfranco Bisagni.

Gianfranco Bisagni este noul vicepresedinte executiv al diviziei Corporate Investment Banking si Private Banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, el ocupa si functia de membru al directoratului bancii. Experienta sa in cadrul grupului UniCredit cumuleaza 32 de ani de activitate bancara, incluzand pozitii de top management in UniCredit New York Branch si UniCredit Chicago Representative Office.

Vicepresedintele UniCredit Tiriac sustine ca banca intentioneaza sa dezvolte businessul, dar si echipa. "Avem 520 de angajati pe partea de companii. Majoritatea sunt tineri si vrem sa ii pregatim profesional pentru ca finantarea sectorului companiilor presupune si acordarea de asistenta financiara", a declarat el.

Bisagni considera ca tarile din Europa Centrala si de Este sunt o alternativa mai buna de relocare pentru investitorii straini decat statele asiatice.

"Vad Romania ca o buna alternativa la Asia, exista foarte mult potential pe plan local. Evident, criza a zdruncinat mediul de afaceri din Romania, dar acum o sa se vada care sunt companiile puternice. Grupul UniCredit o sa devina mult mai activ in aceste zone", a spus vicpresedintele UniCredit Tiriac. Planul institutiei bancare include si intarirea relatiilor internationale prin promovarea oportunitatilor de investitii din Romania, dar si concentrarea pe activitatile de investment banking.

Banca a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro), in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in perioada similara de anul trecut.

UniCredit Tiriac Bank, parte a grupului italian UniCredit, are in prezent 526.000 de clienti activi si 234 de sucursale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri