Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda un imprumut in valoare de cinci milioane de euro societatii BCR Leasing, in vederea finantarii contractelor de leasing pentru achizitia de bunuri de catre firmele romanesti, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

BCR Leasing a mai primit un credit din partea BERD, in urma caruia au beneficiat de sprijin financiar peste 900 de firme mici si mijlocii din Romania. Compania va acorda finantari pentru contracte de leasing de pana la 30.000 de euro pentru microintreprinderi si de maximum 125.000 de euro pentru firmele mici, pentru achizitionarea de echipamente si vehicule comerciale in vederea sustinerii dezvoltarii afacerii. Directorul BERD pentru Romania, Hildegard Gacek, a apreciat ca cererea pe piata de leasing din Romania este in crestere, dar acest sector este subfinantat. "Acest imprumut va da posibilitatea unui numar din ce in ce mai mare de afaceri sa aiba acces la capitalul de care au nevoie pentru a se dezvolta", a spus Gacek.

Proiect BERD de un miliard de euro

Imprumutul BERD face parte dintr-un program de finantare a firmelor mici si mijlocii, derulat de Uniunea Europeana in cooperare cu institutia financiara internationala pentru promovarea cresterii si dezvoltarii din tarile candidate. BERD a alocat 1,1 miliarde de euro pentru acest program, din care 895 de milioane de euro au fost deja investiti. "Finantarea pe termen lung oferita de BERD reprezinta o contributie puternica la dezvoltarea sustenabila a activitatii de leasing pentru sectorul IMM din Romania. In acelasi timp, programul dezvoltat de UE si BERD reprezinta un sprijin real pentru dezvoltarea si cresterea competitivitatii firmelor mici si mijlocii", a declarat presedintele-director general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu. BCR Leasing a inregistrat in primul semestru al acestui an o valoare totala a contractelor de 120 de milioane de euro. Valoarea totala a bunurilor finantate a fost de peste 100 de milioane euro.

Compania a finantat, anul trecut, contracte de peste 130 milioane de euro, nivel care situeaza compania pe locul 3 in topul societatilor de leasing din Romania, cu o cota de piata de circa 8%. Principalul actionar al BCR Leasing este Banca Comerciala Romana, care detine 79,1% din capitalul social, urmata de Financiara SA, cu 10%, BCR Securities, Omniasig si Asiban, fiecare cu o participatie de 0,275%, precum si salariati ai grupului BCR, cu 10,043%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri