OTP Bank Romania a lansat 12 noi sucursale in intervalul 21 octombrie 20 decembrie 2005, ca parte a strategiei de dezvoltare accelerata a retelei de sucursale. Noile sucursale sunt localizate atat in orasele in care OTP Bank Romania era deja prezenta cat si in cateva noi localitati, reprezentative pentru regiunea din care fac parte Bucuresti (4 sucursale), Pitesti, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Satu Mare, Bacau, Alba Iulia si Sfantu Gheorghe.

In prezent, reteaua OTP Bank Romania include 27 de sucursale si agentii, urmand ca in 2006 banca sa inaugureze alte 43 de locatii. Reteaua OTP Bank Romania include si localitatile Constanta, Timisoara, Cluj, Iasi, Sibiu, Brasov, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Braila si Craiova.

Ne-am indeplinit obiectivele legate de dezvoltarea organica planificata pentru anul acesta a declarat Laszlo Diosi, Director Adjunct si Director al Diviziei de Retail a OTP Bank Romania. Rezultatele foarte bune inregistrate de noile sucursale ne confirma asteptarile si ne determina sa fim increzatori ca vom atinge cota de piata de 4-5% propusa a continuat acesta. Avem sucursale care in primele saptamani de activitate si-au depasit deja obiectivele, contractele incheiate pana in prezent, in numai doua luni de la lansarea segmentului de retail, atingand suma de 6 milioane de EUR a mai spus Laszlo Diosi.

Dezvoltarea rapida a sucursalelor este sustinuta de lansarea recenta a noilor produse de retail. Portofoliul actual de produse de retail include creditul pentru nevoi personale, creditul pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, creditul ipotecar, overdraft-ul, depozitul bancar si contul curent. OTP Bank Romania a propus anul acesta credite in valute atipice pentru piata romaneasca, cum ar fi in franci elvetieni sau in forinti si a anuntat disponibilitatea bancii de a lua in considerare si alte tipuri de venituri decat cele salariale - pensii, venituri din activitati independente, drepturi de autor, comisioane sau chirii.


Dezvoltarea organica accelerata initiata anul acesta, dupa restructurarea si reorganizarea RoBank, o banca mica dar solida de corporate, a fost dublata de achizitionarea societatii de asigurari non viata Ceccar Romas si de participarea la privatizarea CEC.

Ceccar Romas a fost achizitionata prin intermediul OTP Garanta Insurances, in urma unei tranzactii in valoare de 1.92 milioane EUR. Achizitia reprezinta un prim pas catre atingerea obiectivului pe termen lung al OTP Bank in Romania construirea unui grup financiar puternic in jurul OTP Bank Romania, dupa un model similar aplicat pe alte piete in care grupul are operatiuni. In colaborare cu OTP Bank Romania, OTP Garanta Insurances a operat deja o majorare de capital in valoare de 4,3 milioane EUR, menita sa asigure capitalul necesar in conformitate cu noile norme din Romania cu privire la asigurarile de viata si non viata.

Pana in prezent investitiile OTP Bank in Romania au atins cifra de aproximativ 150 milioane EUR, banii reprezentand sumele necesare achizitionarii RoBank si Ceccar Romas, majorari de capital operate si investitii in vederea lansarii segmentului de retail si reorganizarii bancii.


OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Slovacia, Croatia, Bulgaria si Romania. Prezenta de curand pe piata bancara romaneasca, OTP Bank Romania intentioneaza sa atinga pe termen mediu o cota de piata de 4-5%, oferind servicii bancare de calitate atat persoanelor fizice cat si companiilor. OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a fost inclusa de revista Forbes in topul celor mai importante 1000 de companii la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri