Banca Tiriac a deschis in cursul zilei de ieri la Miercurea Ciuc cea de a 68-a unitate teritoriala. Sucursala, situata in plin centru comercial al orasului,dispune de un spatiu amenajat la standarde moderne si functionale, care ofera clientilor un cadru adecvat desfasurarii operatiunilor bancare. Oferta de produse si servicii se adreseaza deopotriva persoanelor fizice si juridice si cuprinde o gama variata: de la conturi curente si operatiuni de trezorerie pana la produse de economisire, creditare, precum si instrumente moderne de plata si transferuri rapide de bani (Money Gram) etc.

Banca Tiriac a deschis la nivelul anului 2005 inca 8 unitati in Bucuresti si in tara, continuand astfel o dezvoltare teritoriala echilibrata prin care urmareste acoperirea centrelor economice importante si oferirea unor servicii de excelenta clientilor sai.

"Am creat o retea de distributie moderna care se caracterizeaza prin profesionalismul personalului nostru si produse flexibile, accesibile si de calitate. Suntem permanent preocupati sa oferim clientilor cele mai bune solutii financiare care sa raspunda solicitarilor acestora. Deschiderea unei noi banci pe piata competitiva a orasului Miercurea Ciuc va conduce la imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor bancare la nivel local. De asemenea va avea impact asupra dezvoltarii economice a orasului si, nu in cele din urma, a judetului" a declarat dl. Selcuk Saldirak presedintele Bancii Tiriac.

In primele noua luni de activitate ale anului in curs, rezultatele financiare ale Bancii Tiriac (RAS) au inregistrat o crestere importanta. In comparatie cu anul trecut, activele totale au crescut cu peste 262 mil. EUR (cu 44,3% mai mult fata de sept. 2004) atingand valoarea de 3.045 mil. RON - peste 840 milioane EUR. Valoarea profitului net la aceeasi data a fost de 59,7 mil. RON (16,5 mil.EUR). Fondurile proprii au crescut cu 37,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand o valoare de 109,7 mil. EUR. Depozitele clientilor au inregistrat la 30 septembrie a.c. o valoare de 576,5 mil .EUR in crestere cu 33,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Banca Tiriac a acordat un numar mai mare de credite ambelor sale categorii de clienti, care s-a reflectat in cresterea cu 31,4% a volumului total de credite fata de 30 septembrie anul trecut, valoarea acestora ajungand la suma de 452,1 mil. EUR. Din totalul portofoliului de credite al bancii la 30 septembrie a.c., creditele acordate persoanelor fizice reprezinta 45,4% .

Banca Tiriac deserveste peste 715.000 de clienti din care 679.000 persoane fizice. In prezent numarul de carduri emise a crescut la peste 351.000. Banca Tiriac are o retea proprie, bine dezvoltata, de automate bancare formata din 255 ATM-uri si 2.470 POS-uri instalate.

La finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Ion Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Avand active totale de aproximativ 2,5 miliarde EUR, 82 de unitati si o cota de piata de aproape 8%, HVB Bank Romania si Banca Tiriac se vor situa impreuna pe locul 4 in sistemul bancar din Romania, dupa BCR, BRD si Raiffeisen Bank Romania si inaintea CEC. Pregatirile pentru fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac au inceput pe 1 septembrie a.c., procesul de integrare urmand sa fie finalizat in prima jumatate a anului viitor. Pe parcursul acestui proces cele doua banci vor functiona in paralel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri