Pe baza unei garantii, se va putea finanta pana la 90% din valoarea imobilului
In Romania, a inceput derularea unor proiecte de studiu si consultanta pentru introducerea reglementarilor de mortgage insurance. Potrivit acestora, pe baza unei garantii si a unui cost suplimentar, finantarile ipotecare s-ar putea extinde pana la 90% din valoarea locuintei.

La ora actuala, avem doar trei sisteme de finantari ipotecare: creditul bancar, creditul de la o societate financiara si sistemul de economisire creditare derulat de bancile pentru locuinte. Contextul international determina Romania sa adopte mai multe reglementari specifice pietei ipotecare. In alte state ale lumii, valoarea creditului ipotecar pentru anumite categorii de persoane se poate extinde pana la 85%-90% din valoarea imobilului achizitionat pe credit. Procedura prin care acest lucru devine posibil se numeste mortgage insurance si se bazeaza pe emiterea unei garantii a statului sau a unei companii private (in statele care au un istoric solid al pietei ipotecare) contra unui cost suplimentar pentru client.

Anul viitor, vom sti daca este sau nu viabil pentru Romania ca finantarea ipotecara sa se extinda la 85%-90% din valoarea imobilului, pe baza unei garantii a statului.
Carmen Retegan, presedinte Domenia Credit


Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22424&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri