Profitul inainte de taxe al Alpha Bank in Romania a scazut cu 21% in primele noua luni, la 34 milioane de euro, in contextul cresterii costurilor din reevaluarea in scadere a activelor cu 54%, la 72 milioane de euro, a anuntat grupul elen din care face parte banca.
Profitul operational a urcat cu 7,5%, la 173,4 milioane de euro, potrivit raportului financiar al Alpha Bank Grecia.

Soldul imprumuturilor Alpha Bank in Romania se situa la 3,75 miliarde de euro la finele lunii septembrie, in scadere cu 12,2% fata de 4,27 miliarde de euro in decembrie anul trecut. Comparativ cu septembrie 2009, soldul creditelor a scazut cu 12,5%.

Cota bancii pe piata creditelor din Romania a scazut de la 8,9% la finele anului trecut la 7,6% in septembrie, iar ponderea imprumuturilor neperformante a urcat de la 2,6% in decembrie la 7% la finele primelor noua luni din acest an.

Pe segmentul de credite ipotecare, Alpha Bank Romania avea un sold de 819 milioane de euro in septembrie, in urcare cu 3,3% comparativ cu 793 milioane de euro in decembrie. Fata de septembrie anul trecut, cresterea este de 7,1%.

Creditele de consum insumau 297 milioane de euro din soldul de imprumuturi ale bancii in Romania, cu 12,8% mai putin fata de 335 milioane de euro la sfarsitul anului anterior. Raportat la septembrie, declinul este de 16,3%.

Cea mai importanta evolutie negativa a fost consemnata de soldul creditelor pentru companii, de 2,64 miliarde de euro la finele lunii septembrie, in scadere cu 16% de la 3,14 miliarde de euro in decembrie, respectiv cu 16,8% fata de septembrie anul precedent.

Banca avea depozite in Romania de 1,525 miliarde de euro la finele lunii septembrie, cu 10,3% mai putin fata de 1,7 miliarde de euro in decembrie. Raportat la septembrie anul precedent, depozitele au crescut cu 3%.

Cheltuielile operationale ale Alpha Bank Romania au crescut cu aproape 6% in primele noua luni ale anului, la 67,8 milioane de euro.

Alpha Bank avea in septembrie 179 de sucursale, comparativ cu 200 in decembrie, in timp ce numarul anngajatilor a coborat doar cu 70 de persoane, la 2.492.

La nivel de grup, profitul Alpha Bank a scazut cu 78%, la 75,5 milioane de euro, din cauza provizioanelor mai mari si a avansului mai redus al creditarii, cauzate de agravarea recesiunii. Analistii consultati de Reuters anticipau un profit de 71 milioane de euro.

Grupul Alpha Bank este prezent in Romania prin intermediul bancii cu acelasi nume, dar controleaza si Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers, respectiv Alpha Advisory.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri