Pretul la care un trader va cumpara actiunile sau cel la care vi le vinde in piata va poate spune daca banii dumneavoastra sint investiti bine
Daca nu ati intrat pina acum pe piata de capital, dar aveti de gind sa o faceti, va putem spune cum puteti sa va testati brokerul. Spre exemplu, daca cineva doreste sa-i fie cumparate actiuni Petrom, iar media zilei a fost de 0,4820 de lei pe actiune, iar brokerul vi le-a cumparat cu 0,4815 lei/actiune, asta inseamna ca aveti un specialist. Daca, in schimb, vi s-au achizitionat actiuni Petrom la 0,4830 de lei actiunea, in momentul in care pretul mediu a fost 0,4820 lei actiunea, se poate spune ca brokerul nu este chibzuit cu banii dumneavoastra. Iar daca situatia se repeta, ar fi bine sa va cautati un alt broker.

Pentru a sti cum au mers in acea zi actiunile Petrom (adica cum va puteti controla brokerul), nu trebuie decit sa urmariti evolutia acelei actiuni pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. Sau mai aveti inca o varianta, aceea de a juca singur online. Exista foarte multe case de brokeraj care au platforme, care va pot ajuta sa faceti acest lucru.

Iar atunci atit gloria, cit si paguba din buzunar sint doar ale dumneavoastra. Este adevarat, casei de brokeraj tot va trebui sa-i platiti comisionul de tranzactionare (in general este de 2-3% la sume de pina in 3.000 de RON). Nu uitati ca, indiferent de suma pe care o jucati la bursa, un broker bun isi trateaza la fel clientii. In general, casele de brokeraj cer ca un client sa joace cel putin 1.000-1.500 RON.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri